• Not Answered

xconnect-xp1-ReferenceData install fails while trying to remove a file

I've been stuck on this one step for a few days. Install runs and is almost finished (collection, marketing, etc are done) but at the end of reference data it tries to remove some files (which it puts there) and fails. The user created during the install, and the local service have full control. 

Error:
Info: Deleting file (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\license.xml).
Info: Deleting file (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppDomain-20180909.txt).
Info: Deleting file (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt).
Warning: An error was encountered when processing operation 'Delete File' on 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt'.
Retrying operation 'Delete' on object filePath (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt). Attempt 1 of 5.
Warning: An error was encountered when processing operation 'Delete File' on 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt'.
Retrying operation 'Delete' on object filePath (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt). Attempt 2 of 5.
Warning: An error was encountered when processing operation 'Delete File' on 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt'.
Retrying operation 'Delete' on object filePath (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt). Attempt 3 of 5.
Warning: An error was encountered when processing operation 'Delete File' on 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt'.
Retrying operation 'Delete' on object filePath (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt). Attempt 4 of 5.
Warning: An error was encountered when processing operation 'Delete File' on 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt'.
Retrying operation 'Delete' on object filePath (ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt). Attempt 5 of 5.
Error: The process cannot access 'D:\wwwroot\ws.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Logs\xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt' because it is being used by another process.
Error count: 1.
Error Code: ERROR_FILE_IN_USE
More Information: Web Deploy cannot modify the file 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt' on the destination because it is locked by an external process. In order to allow the publish operation to succeed, you may need to either restart your app
lication to release the lock, or use the AppOffline rule handler for .Net applications on your next publish attempt. Learn more at: go.microsoft.com/.../
Install-SitecoreConfiguration : Command C:\Program Files\iis\Microsoft Web Deploy V3\msdeploy.exe returned a non-zero exit code - (-1)
At D:\Install_source\xp1_Install_local.ps1:69 char:1
+ Install-SitecoreConfiguration @xconnectParams
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Write-Error], WriteErrorException
+ FullyQualifiedErrorId : Microsoft.PowerShell.Commands.WriteErrorException,Install-SitecoreConfiguration

 

Error inside this file:
2018-09-09 02:51:06.335 -04:00 [Information] Xdb Indexer Application Start, Machine: removedname, InstanceName: XConnectIndexer_AppHost
2018-09-09 02:51:26.910 -04:00 [Error] Detected an unexpeted error while the indexer was running.
System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation. ---> System.TypeInitializationException: The type initializer for 'Sitecore.XConnect.Search.Indexer.InstanceSettings' threw an exception. ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Unable to open configSource file 'App_Config\AppSettings.config'. (D:\wwwroot\ws.xconnect\App_Data\jobs\continuous\IndexWorker\XConnectSearchIndexer.exe.Config line 4)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.EvaluateOne(String[] keys, SectionInput input, Boolean isTrusted, FactoryRecord factoryRecord, SectionRecord sectionRecord, Object parentResult)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.Evaluate(FactoryRecord factoryRecord, SectionRecord sectionRecord, Object parentResult, Boolean getLkg, Boolean getRuntimeObject, Object& result, Object& resultRuntimeObject)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.GetSectionRecursive(String configKey, Boolean getLkg, Boolean checkPermission, Boolean getRuntimeObject, Boolean requestIsHere, Object& result, Object& resultRuntimeObject)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.GetSectionRecursive(String configKey, Boolean getLkg, Boolean checkPermission, Boolean getRuntimeObject, Boolean requestIsHere, Object& result, Object& resultRuntimeObject)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.GetSectionRecursive(String configKey, Boolean getLkg, Boolean checkPermission, Boolean getRuntimeObject, Boolean requestIsHere, Object& result, Object& resultRuntimeObject)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.GetSection(String configKey)
at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection(String sectionName)
at System.Configuration.ConfigurationManager.get_AppSettings()
at Sitecore.XConnect.Search.Indexer.InstanceSettings..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at Sitecore.XConnect.Search.Indexer.IndexerAppDomainHost.IndexerHostAppDomainBridge..ctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.RuntimeTypeHandle.CreateInstance(RuntimeType type, Boolean publicOnly, Boolean noCheck, Boolean& canBeCached, RuntimeMethodHandleInternal& ctor, Boolean& bNeedSecurityCheck)
at System.RuntimeType.CreateInstanceSlow(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark)
at System.Activator.CreateInstance(Type type, Boolean nonPublic)
at System.RuntimeType.CreateInstanceImpl(BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes, StackCrawlMark& stackMark)
at System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes)
at System.Activator.CreateInstance(String assemblyString, String typeName, Boolean ignoreCase, BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes, Evidence securityInfo, StackCrawlMark& stackMark)
at System.Activator.CreateInstance(String assemblyName, String typeName)
at System.AppDomain.CreateInstance(String assemblyName, String typeName)
at System.AppDomain.CreateInstanceAndUnwrap(String assemblyName, String typeName)
at System.AppDomain.CreateInstanceAndUnwrap(String assemblyName, String typeName)
at Sitecore.XConnect.Search.Indexer.IndexerAppDomainHost.CreateAppDomainAndIndexer()
at Sitecore.XConnect.Search.Indexer.IndexerAppDomainHost.IndexerHostAppDomainRestarter(TaskCompletionSource`1 indexerExitCompletionSource)

Thanks for the help, I'm stuck!!

3 Replies

  • Hi William,

    Did you ever find a solution for this issue? We're experiencing the same thing in a 9.2 IR environment.

    Regards,
    Rob
  • in your error message it is saying some file is in use and its locked by external process :

    Error Code: ERROR_FILE_IN_USE
    More Information: Web Deploy cannot modify the file 'xconnect-log-removedname-XConnectIndexer_AppHost-20180909.txt' on the destination because it is locked by an external process. In order to allow the publish operation to succeed, you may need to either restart your app
    lication to release the lock, or use the AppOffline rule handler for .Net applications on your next publish attempt. Learn more at: go.microsoft.com/.../
    Install-SitecoreConfiguration : Command C:\Program Files\iis\Microsoft Web Deploy V3\msdeploy.exe returned a non-zero exit code - (-1)
    At D:\Install_source\xp1_Install_local.ps1:69 char:1
    + Install-SitecoreConfiguration @xconnectParams

    Can you focus here ?
  • In reply to vidya sagar v:

    Hello, 192.168.0.1
    I had the same problem, thanks for the valuable advice!